La Concha: 15th century barn conversion

barn-conversion-laconcha

This award-winning private residential is a beautiful 15th century barn conversion and extension. This dramatic project makes intelligent use of natural ventilation and recycled materials, blending indoor and outdoor spaces, to create a contemporary family home.

The house was developed as a fluid, three-dimensional plan, where the internal volume of the old barn forms the heart of the home. The house was conceived as a separate sleeping block linked to the barn via a glazed entrance. The retained structure of the barn has been revealed, with the internal space for living expressed as a single volume.

barn-conversion-laconcha-3

barn-conversion-laconcha-2

On the lower level, kitchen and dining is position below a more formal living space up on a mezzanine level. A more relaxed living/play space is set at the front of the house, opening out to a terrace.

At the back, the sleeping block is linked to the living space via the entrance and vertical circulation. The bedroom block is stepped in across the width of the site to allow a visual link out into the rear garden from the dining space.

barn-conversion-laconcha-5

barn-conversion-laconcha-7

barn-conversion-laconcha-4

barn-conversion-laconcha-6

* More info at mooarc

Published on by .


share with friends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>